Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Młody
|
Zamieszczono: 24 lis 2008, 16:10 |
|
 |
III norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 06 paź 2005, 21:15 Posty: 2080 Lokalizacja: Zewsząd
|
Witam
Na początek chciałbym przeprosić za tak późne podanie szczegółów. Nie wszyscy ludzie są poważni. Dzięki za wyrozumiałość!
Sylwester tegoroczny będzie w dniach (30)31.12 - 4.1. w gminnej miejscowości Niedźwiedź k. Mszany Dolnej w Zespole Szkoły i Gimnazjum im. Władysława Orkana. Adres dokładny to Niedźwiedź 131.
W szkole mamy do dyspozycji salę gimnastyczną (jakiś sprzęt weźmiemy), sale śpiące i 'dużą salę', jadalnię. Karimatki i śpiwory przydadzą się, choć przewiduję małą niespodziankę w tym temacie. Proszę o wzięcie własnych naczyń. No i oczywiście przygotować się na salę. Sprzęt grający będzie, co do muzyki to niech każdy weźmie co tam ma. Koszt noclegu wyniesie między 13 a 15 zł.
Jak pogoda pozwoli (choć ponoć podczas świąt ma być krucho) to odbędzie się kulig. Już taki tradycyjny. Jak z pogodą może być wiemy, tak więc sprawa kuligu zostanie rozstrzygnięta na miejscu.
Co do dojazdu - pociągowo najlpiej wysiąść w Chabówce (zatrzymują tam też się ekspresy do Zakpoca) i z Rabki wsiąść do busa do Mszany Dolnej (busy R.Z-M.D http://www.rabka.pl/index.php?komunikat=70) a potem z Mszany do Niedźwiedzia autobusem ( http://www.mszana-dolna.pl/index.php?na ... =1&lang=pl ). Do Mszany można też się dostać autobusami z Krakowa (dużo - patrz link). Będzie też parę samochodów, także podwózka też możliwa oczywiście.
Zapisy - bardzo by mi ułatwiło gdybym przed wyjazdem miał liczbę uczestników i na ile nocy kto przyjedzie. Historycznie wyjazd jest dla wszelkich członków i sympatyków naszego Klubu. Prosiłbym o zapisy do mnie formą dowolną.
Jeżeli chodzi o 30 grudnia - w przyszłym tygodniu potrzebowałbym informacji ile osób by się pisało na wcześniejszy wypad. Wtedy dogadamy co i jak.
_________________ Życie jest – panie - ważne w życiu. Póki się je czuje, to jest dobrze. Tyle.
ciągle pamiętamy-->śmietana szatana na twarzy banana
Ot, zdrowie!
Ostatnio zmieniony 12 gru 2008, 17:11 przez Młody, łącznie zmieniany 6 razy
|
|
Na górę |
|
 |
marciniusz
|
Zamieszczono: 24 lis 2008, 17:48 |
|
 |
Miss Skryba |
 |
Rejestracja: 06 paź 2005, 19:18 Posty: 1976 Lokalizacja: właściwie to Gdaňsk/Gdynia
|
Czy pytanie "dlaczego tak" jest bardzo nie na miejscu?
_________________ Polskie Stowarzyszenie Korozyjne (Polish Corrosion Society) jest organizacją pozarządową, której misją jest - podobnie jak wielu innych tego rodzaju stowarzyszeń na świecie - zabezpieczenie ludzi, majątku i środowiska przed szkodliwymi skutkami korozji.

|
|
Na górę |
|
 |
lorenco
|
Zamieszczono: 24 lis 2008, 20:32 |
|
 |
duża brązowa |
 |
|
Cytuj: Czy pytanie "dlaczego tak" jest bardzo nie na miejscu?
Mniej więcej tak jak odpowiedź "bo tak"
Myślę, że w tym roku sylwester naprawdę dobrze wypada (jak zwykle 31.12  , ale dodatkowo we środę) - pierwszy długi weekend 2009 zapowiada się bardzo przyjemnie.
|
|
Na górę |
|
 |
marciniusz
|
Zamieszczono: 24 lis 2008, 21:07 |
|
 |
Miss Skryba |
 |
Rejestracja: 06 paź 2005, 19:18 Posty: 1976 Lokalizacja: właściwie to Gdaňsk/Gdynia
|
tylko dlaczego nie troche wczesnij wiec?
szczerze mowiac, podnosze temat z czysto egoistycznych pobudek,ale moze ktos tez by chcial?
_________________ Polskie Stowarzyszenie Korozyjne (Polish Corrosion Society) jest organizacją pozarządową, której misją jest - podobnie jak wielu innych tego rodzaju stowarzyszeń na świecie - zabezpieczenie ludzi, majątku i środowiska przed szkodliwymi skutkami korozji.

|
|
Na górę |
|
 |
edmund
|
Zamieszczono: 24 lis 2008, 21:15 |
|
 |
duża srebrna |
 |
|
Kiedy należy spodziewać się oficjalnego komunikatu w sprawie lokalizacji? Póki co pozostaje to wciąż w sferze domysłów, a dla osób chcących dojechać 31.12 po pracy (dla mnie na przykład) ma fundamentalne znaczenie.
pozdr
|
|
Na górę |
|
 |
Jaco
|
Zamieszczono: 24 lis 2008, 21:45 |
|
 |
I norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 27 paź 2005, 18:13 Posty: 1106 Lokalizacja: Prague North
|
Pisze przecie wyraźnie:
Młody pisze: Na dniach podam wszystkie szczegóły.
_________________ Śpiewu ptak
|
|
Na górę |
|
 |
jd23151
|
Zamieszczono: 24 lis 2008, 21:51 |
|
 |
za wytrwałość |
|
marciniusz pisze: tylko dlaczego nie troche wczesnij wiec? szczerze mowiac, podnosze temat z czysto egoistycznych pobudek,ale moze ktos tez by chcial?
Dlatego głównie, że większość osób pracujących nie może wziąć wolnego na sam koniec roku, bo to gorący okres w firmach. A 2 stycznia dla większości jest wolny.
Myślę, że dlatego.
A jeśli ktoś chce sobie wcześniej pojechać, to przecież wolno, tak było np. przed Wojborzem, gdy chłopaki robili objazdy po Dolnym Śląsku.
PS. Dzięki, Młody, za szybką reakcję 
|
|
Na górę |
|
 |
Jaco
|
Zamieszczono: 25 lis 2008, 17:07 |
|
 |
I norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 27 paź 2005, 18:13 Posty: 1106 Lokalizacja: Prague North
|
Młody pisze: Miejsce: Pieniny
5 dni laby... góry... śnieg za oknem... Młody, are you thinking what I'm thinking?
_________________ Śpiewu ptak
|
|
Na górę |
|
 |
Młody
|
Zamieszczono: 25 lis 2008, 17:59 |
|
 |
 |
|
Jaco pisze: Młody, are you thinking what I'm thinking?
No (po polsku w sensie).
_________________ Życie jest – panie - ważne w życiu. Póki się je czuje, to jest dobrze. Tyle.
Ot, zdrowie!
|
|
Na górę |
|
 |
wilk
|
Zamieszczono: 26 lis 2008, 2:03 |
|
 |
II norma za wytrwałość |
 |
|
a to ja się tak spytam...
czy ktoś jest chętny by zacząć sylwestra wcześniej?
znaczy się np 27 lub 28 i sobie coś porobić do tego 31?
jakaś Słowacja czy coś?
od razu jednak piszę, że to tak w celu zorientowania się bo sam nie jestem jeszcze pewien czy pojadę
_________________ ciągle pamiętamy->śmietana szatana na twarzy banana
Ciepłemu bananowi kiełbasa między nogi W bananie i śmietanie czarne wyobcowanie
<-- czyż on nie jest piękny....
|
|
Na górę |
|
 |
wojciech_baranski
|
Zamieszczono: 27 lis 2008, 11:19 |
|
 |
mała złota |
 |
|
wilk pisze: czy ktoś jest chętny by zacząć sylwestra wcześniej?
Jest chętny  Ja najlepiej od 29-tego (ale mogę pomyśleć o wcześniejszym terminie). Więc jakby co, to można się gdzieś kopsnąć.
A może tam w szkole można będzie pojawić się wcześniej, np. od 29-tego?
|
|
Na górę |
|
 |
ek
|
Zamieszczono: 09 gru 2008, 13:45 |
|
 |
mała srebrna |
 |
Rejestracja: 31 lip 2008, 8:42 Posty: 122 Lokalizacja: a teraz Grodzisk Maz. :)
|
i ja bym się przyłączyła na wcześniej  nie mam jeszcze skonkretyzowanej propozycji, ale będę myśleć.
może na wigilii będzie chwila, żeby wymienić pomysły..
|
|
Na górę |
|
 |
Młody
|
Zamieszczono: 12 gru 2008, 10:48 |
|
 |
 |
|
Odsyłam do pierwszej wiadomości w temacie, która będzie aktualizowana.
pozdr
Ot, zdrowie!
|
|
Na górę |
|
 |
Marcin
|
Zamieszczono: 12 gru 2008, 15:36 |
|
 |
mała złota |
|
Bezpośrednie PKS-y z Krakowa do Niedźwiedzia jeżdżą o 8:10, 11:45, 15:45, 20:45 (ten ostatni tylko od piątku do niedzieli). Czas przejazdu ok. 1:30 h. Strona www.rozklady.com.pl podaje jeszcze kursy o 9:20, 13:40 i 19:40, ale przewoźnik (PKS Myślenice) się do nich nie przyznaje.
_________________ pozdrawiam,
Marcin Kulik
Zapraszam na stronę Klubu Podróży Jarema: http://www.jarema.waw.pl
|
|
Na górę |
|
 |
lorenco
|
Zamieszczono: 12 gru 2008, 15:37 |
|
 |
duża brązowa |
 |
|
To ja bym się pisał na 30 XII.
Propozycja dla osób, którym się nudzi i chcą jechać wcześniej - wstępnie planuję sobie pójść na sylwestra z domu (Łodygowice u podnóża Czupla) i 29 XII przejść Beskid Mały z noclegiem pod Potrójną (ok. 40GOT) a 30 XII zejść do Suchej i busem podjechać do Rabki.
Gdyby ktoś miał ochotę wspólnie połazić to piszcie tutaj lub na priva.
|
|
Na górę |
|
 |