Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lukasz
|
Zamieszczono: 12 kwie 2011, 12:25 |
|
 |
mała srebrna |
|
Ostatnio coś Intercity pozmieniało z czasem ważności biletów tlk.
Kiedyś było tak, ze na większe odległości (chyba powyżej 100 km) bilet był ważny 2 dni.
Dzięki temu można było robić sobie trasę np. rzeszów-wrocław przez warszawę i oszczędzało się dużo kasy.
Teraz już na biletach jest napisane, że są ważne 1 dzień (przynajmniej na trasie warszawa-katowice i warszawa- gdańsk).
Dodatkowo (to już informacja od pani w kasie), podróżny w przypadku przesiadki ma obowiązek jechać najbliższym pociągiem, który jedzie w jego kierunku.
Ktoś wie coś dokładniej o tych zmianach?
W regulaminie nie potrafię znaleźć informacji na ten temat.
Zastanawia mnie też kwestia nocnych pociągów, skoro bilet jest ważny jeden dzień.
|
|
Na górę |
|
 |
maati
|
Zamieszczono: 13 kwie 2011, 15:46 |
|
 |
duża brązowa |
 |
Rejestracja: 08 gru 2005, 22:14 Posty: 379 Lokalizacja: OCEANICUS ; Piaseczno
|
Dzisiaj w prasie można znaleźć informacje, że podróż LOTem jest tańsza od PKP, więc zawsze można tranzytem przez Warszawę samolotami polecieć (oj, się zmienia pojęcie oszczędnej turystyki, jeżeli będzie się samolot zamiast pociągu wybierało 
_________________ "Maati, the Hidden Soul, the Lord of Qerrt (Elephantine), the Ruler supreme in White Wall (Memphis)." [transkrypcja z egipskiej Księgi Umarłych]
http://www.maat.sofiatopia.org/
|
|
Na górę |
|
 |
tomek
|
Zamieszczono: 13 kwie 2011, 22:20 |
|
 |
II norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 06 paź 2005, 21:07 Posty: 1874 Lokalizacja: spod gwiazd
|
Ja po raz pierwszy od 2005 (podróż śp. SkyEurope) leciałem samolotem na Węgry, bo bilet powrotny w LOT był tańszy (w Szalone Środy) niż kuszetka w SparNight w obydwie strony.
Inna sprawa to ekologia, wiadomo, że samolot jest równy/gorszy od samochodu jeśli chodzi o spaliny, ale w PL mało kogo to obchodzi.
_________________ Hajrá Loki!
|
|
Na górę |
|
 |
wilk
|
Zamieszczono: 26 sty 2012, 22:36 |
|
 |
II norma za wytrwałość |
 |
|
ktoś jechał na bilecie podróżnika tak by przyjechać na stację docelową po 6 rano? zarówno chopin jak i karkonosze tak własnie przyjeżdżają do wawy  przechodzi to czy trzeba dokupić bilet od stacji gdzie minęła 6 rano, np z Koluszek (33zł!)
_________________ ciągle pamiętamy->śmietana szatana na twarzy banana
Ciepłemu bananowi kiełbasa między nogi W bananie i śmietanie czarne wyobcowanie
<-- czyż on nie jest piękny....
|
|
Na górę |
|
 |
Młody
|
Zamieszczono: 26 sty 2012, 22:48 |
|
 |
III norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 06 paź 2005, 21:15 Posty: 2080 Lokalizacja: Zewsząd
|
Śliska sprawa. Z drugiej strony za Koluchami Karkonosze już nie stają... A mogą kontrolować ludzi jadących do pracy w sumie...
_________________ Życie jest – panie - ważne w życiu. Póki się je czuje, to jest dobrze. Tyle.
ciągle pamiętamy-->śmietana szatana na twarzy banana
Ot, zdrowie!
|
|
Na górę |
|
 |
Robert
|
Zamieszczono: 27 sty 2012, 10:55 |
|
 |
I norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 26 paź 2005, 9:46 Posty: 1081 Lokalizacja: sam już nie wiem...
|
W grudniu jechaliśmy z Elą Karkonoszami. Najpierw kombinowałem by wysiąść w Koluchach, złapać TLK z Łodzi i podjechać do Skierniewic, a nawet Żyrardowa (do 6-ej się może udać) i dalej łapać kibla. To wychodziło dużo taniej. A skończyło się tak, że Karkonosze złapały godzinę opóźnienia, a jeszcze po drodze (w okolicach Wroca) miła pani konduktorka mówi nam coś w stylu: "E..., pewnie już nikt wam nie skontroluje tych biletów". Nie wysiedliśmy, nie dokupilismy, no i nie skontrolowali  A wysiąście w Koluchach i dokupienie biletu od Skierniewic lub Żyrardowa i tak się opłaca.
_________________ "Moja ojczyzna jest rozprzestrzeniona, składa się z adresów w różnych krajach (...) tworzą ją setki drzwi, które wiem, jak otworzyć, autobusy, których numery pamiętam, ulice, przystanki, budki z gazetami, twarze, głosy" (R. Kapuściński, Lapidarium)
|
|
Na górę |
|
 |
jullek447
|
Zamieszczono: 28 paź 2016, 9:18 |
|
 |
popularna |
|
No naprawde super sprawa, ciekawe masz te wycieczki.
|
|
Na górę |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|