Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
joasia2000
|
Zamieszczono: 08 mar 2009, 22:07 |
|
 |
popularna |
|
|
Na górę |
|
 |
cortes
|
Zamieszczono: 08 mar 2009, 22:54 |
|
 |
II norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 10 paź 2005, 19:33 Posty: 1840 Lokalizacja: pow. Nowa Aleksandria
|
Dziękując Szanownym Zawodniczkom (jeszcze raz wszystkiego najlepszego w Wasze święto!) oraz Zawodnikom, przedstawiam oficjalną klasyfikację:
1. Zwierzęta leśne na tropie uszaka (Łukasz K., Ola S.): 1530 - 0 pkt. karnych = 1530 pkt.! ZWYCIĘZCY OFICJALNI
2. Nieuchwytne Fauelemce (Joanna H., Arkadiusz F.): 1500 - 0 = 1500 ZWYCIĘZCY HONOROWI
3. Babuchy (Barbara S., Justyna B., Marta P.): 1690 - 250 = 1440
3. Gotowe na wszystko (Magda B., Sylwia N., Gosia S.): 1440 - 0 = 1440
5. Bóg wybacza. Motor nigdy (Wojtek P., Piotr B., Paweł S.): 1800 - 400 = 1400
6. Orzeszki z Gabonu (Kasia Ch., Tomek K.): 1390 - 0 = 1390 HONOROWE PODIUM
7. Miszcze optymalizacji (Marta R., Sylwia S., Maciek J.): 1380 - 0 = 1380
8. Dania z łososia norweskiego (Kasia S., Jacek D., Jasiek R.): 1360 - 0 = 1360
9. Niepotykalne : ) (Zuzanna G., Magdalena K.): 1260 - 0 = 1260
10. Czarne rumaki (Macrin B., Jakub D.): 1160 - 0 = 1160
11. Uogólniona metoda najmniejszych kwadratów (Ania K., Łukasz T., Michał M.): 1090 - 0 = 1090
12. Andrzelika i Mariolka (Olga Ch., Magda K.): 900 - 250 = 650
13. Brykające Pekawiu (Magda P., Sławek C.): 520 - 0 = 520
Zachęcam do dzielenia się wrażeniami. Z tego, co udało się zasłyszeć podczas podliczania punktów, hitem bieżącej edycji zostanie zapewne pan Stanlej.
Oczywiście nie zapominamy o serdecznych podziękowaniach dla Tomka Dombiego, który objął Mecenat nad imprezą! 
_________________ Adelante! La porta esta abierta!
Ludzkość to kupa zwierząt pełzających po gównie, a ja zakochałem się w samochodzie. M. Hłasko
CHARLES BARKLEY WANT TO MEETS YOU!!!
Ostatnio zmieniony 09 mar 2009, 11:40 przez cortes, łącznie zmieniany 1 raz
|
|
Na górę |
|
 |
jd23151
|
Zamieszczono: 08 mar 2009, 22:59 |
|
 |
za wytrwałość |
|
Ta klasyfikacja chyba jeszcze ulegnie lekkiej zmianie
A za zabawę bardzo w imieniu mojej drużyny dziękuję  Poziom punktowy bardzo wysoki 
|
|
Na górę |
|
 |
joasia2000
|
Zamieszczono: 08 mar 2009, 23:20 |
|
 |
popularna |
|
Pan w Czerwonej Kurtce na metrze Pole Mokotowskie pytał, czy te zawody urządzane sa co tydzień i skąd można się o nich dowiedzieć, może by tak zwiększyć częstotliwość?
A ze swojego wyniku jestem niesamowicie zadowolona
Czy ktos może mi napisać kiedy ostatecznie są Nocne Manewry?
|
|
Na górę |
|
 |
elpresidente007
|
Zamieszczono: 08 mar 2009, 23:30 |
|
 |
mała brązowa |
 |
Rejestracja: 06 mar 2008, 23:00 Posty: 73 Lokalizacja: Poniatowa/Warszawa
|
Jak co roku było świetnie, znowu była okazja poznać ciekawe miejsca w stolicy. Zespół Ikarusów uległ wprawdzie defragmentacji ale jedna z jego części zaprezentowała się bardzo zacnie (gratulacje Kosku, zwycięstwo w tak silnej konkurencji to naprawdę wyczyn), my jesteśmy zadowoleni z miejsca w pierwszej szóstce. No i tradycji z jednej strony stało się zadość, bo po raz trzeci z rzędu drużyna Jacka została pokonana o włos, z drugiej strony tym razem nie nastąpiło spotkanie w transporcie szynowym ani też w żadnym innym
Tradycyjnie już też trasa przebyta przez "Orzeszki z Gabonu":
Metro Pole Mokotowskie - metrem do Centrum - 9 do pętli Okęcie (124 spieprzył spod nosa) - 706 do Na Skraju - biegiem (bez sensu) do Olszowej - 124 - PALUCH (700) - 124 do Okęcia - 182 do Postępu - spacerem CENTRUM TARGOWE (200) - spacerem Bokserska - 174 do Polskiego Radia - przebieżka z małym błądzeniem do TAGORE'A (40) - biegiem do <M> Racławicka - metrem do METRA MŁOCINY (90) - 36 do CMENTARZA WŁOSKIEGO (80) - 181 do Muzealnej i spacer do Pałacu Brühla na MUZEALNEJ 1 (100) - 181 do Podleśnej-IMiGW - truchtem BROCHOWSKA (70) - 17 do <M> Marymont - metrem do Ratusz-Arsenał - trucht na BIELAŃSKĄ 10 (80) - metrem na Polibudę - spacerek na ZAUŁEK BRACI PAKULSKICH (40) i ALEJĘ PRZYJAŹNI (50) - metrem do <M> Pole Mokotowskie - powolutku do CHINOLA (20) i do kanciapy.
P.S. I znowu mi wyszło teraz 1470 punktów, tak jak na początku przed weryfikacją... Niech to jeszcze organizatorzy raz sprawdzą bo już nie wiem teraz.
|
|
Na górę |
|
 |
Dyl
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 0:06 |
|
 |
duża brązowa |
Rejestracja: 25 lis 2006, 20:25 Posty: 382 Lokalizacja: Gród Gryfa
|
Ja zgadzam się z przedmówcami w pełnej rozciągłości, jednak mam zastrzeżenie co do listy wyników, a dokładnie braku konsekwencji - czemu u licha wszyscy mają imię i pierwszą literę nazwiska, a my z Marcinem B. nie?
Żądam satysfakcji! 
|
|
Na górę |
|
 |
bassia
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 0:39 |
|
 |
popularna |
 |
|
Było zacnie
To i ja wrzucę trasę, która pozwoliła zdobyć trzecie miejsce:
Pole Mokotowskie > 130 > NA BATERYJCE > 191 > Bitwy Warszawskiej 1920 > 35 > Okęcie > 124 > PALUCH > 124 > Okęcie > 9 > Bitwy Warszawskiej 1920 > 521 > Falenica PKP > 142 > Napoleona Bonaparte > JACHTOWA > 142 > Strzygłowska > ROMANTYCZNA > 146 > Rondo Waszyngtona > 517 > Metro Centrum > Metro Pole Mokotowskie
Chyba nic nie pomyliłam.
Pozdrawiam wszystkich,
B.
|
|
Na górę |
|
 |
jd23151
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 1:44 |
|
 |
za wytrwałość |
|
Nasza (Kasia, Jasiek i ja) trasa (czyli Dań z Łososia Norweskiego):
Start o 12:55 z SGH - metrem do M. Ratusz - tramwajem 23 do Dw. Wileńskiego - autobusem 517 do DKP Targówek i biegiem na LUSIŃSKĄ (13:47) - autobusem 162 do Rzeszotarskiej i piechotą na MAŁĄ (14:01) - piechotą ul. Wileńską, Grodzieńską, Łomżyńską do ZACHARIASZA (14:16) i piechotą ul Jadowską, Wołomińską do Radzymińskiej, stąd autobusem 138 do Ronda Waszyngtona i tramwajem 9 do pętli Okęcie, stamtąd 706 do Na Skraju, pieszo do Rybnej i 124 na PALUCH (15:42), 124 na pętlę Okęcie, tramwajem 35 do Hynka, autobusem 189 do Al. Lotników/Puławskiej i autobusem 709 do Poleczki, z buta na BEKASÓW (16:42), dalej autobusem 192 z przystanku Poleczki do przystanku Kiepury i malutko z buta do CENTRUM EUROPEJSKIEGO NATOLIN (17:12) autobusem 192 do Metra Natolin i metrem na Pole Mokotowskie skąd biegiem do CHINOLA (17:46) i autobusem 167 pod SGH.
|
|
Na górę |
|
 |
cortes
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 11:39 |
|
 |
II norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 10 paź 2005, 19:33 Posty: 1840 Lokalizacja: pow. Nowa Aleksandria
|
Kilka wyjaśnień:
1. Jacku, oficjalna klasyfikacja nie ulegnie zmianie.
2. Dylu, bo tak mniej więcej (nie za bardzo czytelnie!) wpisaliście się na liście startowej. Ale żeby było konsekwentnie, zastosowałem się właśnie do Twojej prośby; teraz wszyscy są wpisani z imienia i pierwszej litery nazwiska (i jest to jedyna zmiana w klasyfikacji).
3. elpresidente007, z tego co widzę na swojej liście punktowej, nie policzyliśmy Wam Cmentarza Włoskiego. Jako osoba odpowiedzialna za podliczanie punktów, nie czuję się jednak w jakikolwiek sposób winien tej pomyłki. Dlaczego? Ano dlatego, że po pierwsze - jak kilka innych drużyn - wpisaliście przebytą trasę bardzo niewyraźnie. Rozumiem, że nie było sprecyzowane, by wpisywać wyłącznie Punkty Pośrednie, ale nie były one wyraźnie i konsekwentnie wyróżniane, np. podkreśleniem albo wielkimi literami. Właśnie z tego powodu w kilku przypadkach - by się upewnić - dopytywałem przedstawicieli drużyn o potwierdzenie, czy zaliczyli tyle a tyle PP. W przypadku Waszej drużyny poprosiłem Cię nawet do siebie, by wspólnie wyjaśnić wątpliwości. Przejrzeliśmy razem Waszą oryginalną listę krok po kroku i zgodziłeś się z moimi wyliczeniami.
Nie mam już oryginałów spisanych przebytych tras, ale wynika z tego, że sam w momencie weryfikacji nie zauważyłeś / zapomniałeś o Cmentarzu Włoskim.
Przykro mi, że tak wyszło, ale nie mogłem w takiej sytuacji szukać "na siłę" tych zaginionych 80 punktów.
Niech zatem pozostanie to przestrogą na przyszłość, by uczestnicy byli w stanie odczytać własnoręcznie spisany przebieg trasy...
_________________ Adelante! La porta esta abierta!
Ludzkość to kupa zwierząt pełzających po gównie, a ja zakochałem się w samochodzie. M. Hłasko
CHARLES BARKLEY WANT TO MEETS YOU!!!
|
|
Na górę |
|
 |
Młody
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 13:34 |
|
 |
III norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 06 paź 2005, 21:15 Posty: 2080 Lokalizacja: Zewsząd
|
UWAGA! Komunikat wynikowy!
Zwycięzcami oficjalnymi zostaje drużyna Zwierzęta leśne na tropie uszaka (Łukasz K., Ola S.)
Zwycięzcami honorowymi zostaje drużyna Nieuchwytne Fauelemce (Joanna H., Arkadiusz F.).
Honorowe podium przyznajemy drużynie Orzeszki z Gabonu (Kasia Ch., Tomek K.)
Odznaczenia mają równą wartość i szczerze gratulujemy wszystkim ekipom!
Uśmiechy na twarzach po Zawodach, grymasy przegranej czy emocjonalne krpole potu na czole pokazały, iż Zawody zyskują co rok w Waszych oczach. Bardzo nas to cieszy! Mamy nadzieję, że punkty wybrane w tym roku przywoływały u Was uczucia różne, od podziwu po wkurzenie. Co roku staramy się wybierać punkty nie tylko komunikacyjne ale też takie, które są z innego świata, niż ten który oglądamy zazwyczaj.
Oczywiście wspólnym mianownikiem wszystkiego jest komunikacja miejska, nowe linie, nowe autobusy dają nam duże pole do popisu, co staramy się wykorzystać.
Z punktu widzenia Organizatorów byliśmy zaskoczeni ilością startujących! Oczywiście mieliśmy wcześniej sygnały od wszystkich ale ostateczna ilość uczestników przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Tylko się cieszyć!
I dzięki temu wyszły rzeczy, które w przyszłym roku musimy poprawić. Głównie chodzi o formalności. W przyszłym roku Karta Drużyny będzie wyglądać zupełnie inaczej, jak i sama weryfikacja trasy i jej zliczanie. Już wiemy co muszą przchodzić nauczycielki czytając wypracowania.
Dzięki wszystkim za uczestnictwo i szykujcie się już na kolejne, już czwarte, Zawody Komunikacyjne!
_________________ Życie jest – panie - ważne w życiu. Póki się je czuje, to jest dobrze. Tyle.
ciągle pamiętamy-->śmietana szatana na twarzy banana
Ot, zdrowie!
|
|
Na górę |
|
 |
Młody
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 13:37 |
|
 |
III norma za wytrwałość |
 |
Rejestracja: 06 paź 2005, 21:15 Posty: 2080 Lokalizacja: Zewsząd
|
joasia2000 pisze: Czy ktos może mi napisać kiedy ostatecznie są Nocne Manewry?
Zapraszam do odwiedzenia kalendarza http://www.tramp.waw.pl/wycieczki/ który jest systematycznie uzupełniany na dużo wcześniej.
pozdr
_________________ Życie jest – panie - ważne w życiu. Póki się je czuje, to jest dobrze. Tyle.
ciągle pamiętamy-->śmietana szatana na twarzy banana
Ot, zdrowie!
|
|
Na górę |
|
 |
elpresidente007
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 14:02 |
|
 |
mała brązowa |
 |
Rejestracja: 06 mar 2008, 23:00 Posty: 73 Lokalizacja: Poniatowa/Warszawa
|
Ok, zgadza się że później razem weryfikowaliśmy i dlatego nie mam pretensji, co najwyżej do siebie, chciałem tylko potwierdzenia że jednak mieliśmy 1470 punktów. A tak poza tym to akurat na naszej karcie zawodów były punkty pośrednie wyróżnione drukowanymi literami i my na początku dobrze policzyliśmy swoje punkty, później przy weryfikacji faktycznie była pomyłka a ja nie dopilnowałem przy sprawdzaniu waszych wyliczeń więc protestów na klasyfikację nie składam - dzięki za przyznanie honorowego podium, fajna zabawa była i to najważniejsze.
|
|
Na górę |
|
 |
Olga
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 16:37 |
|
 |
duża brązowa |
 |
|
Było super!!!
Generalne dzięki dla organizatorów oraz parę szczególnych podziękowań:
- (znowu) dla organizatorów - za nagrodę pocieszenia, dzięki której gorycz porażki nie była aż tak gorzka
- moim wszystkim koleżankom, które w pięknym stylu zdobyły trzecie miejsce i tym samym sprawiły, że podium zostało zdominowane przez płeć piękną
- Mariolce, mojemu niezawodnemu kompanowi.
Nasza trasa to mniej więcej: Kanciapa, M Ratusz (ul. Bielańska 10), skwer przy Intraco, M Słodowiec (ul. Brochowska), przystanek Cm. Włoski, ul. Muzealna 1, M Młociny, ŻERAŃ FSO  (a miał być Żerań Wschodni), Rondo Starzyńskiego, Rondo Waszyngtona, Romantyczna, Rondo Waszyngtona, M Centrum, M Pole Mokotowskie, kanciapa.
Mniej więcej wszystko nam się sypnęło na przystanku Cm. Włoski, gdzie tramwaj wywiózł nas do huty. Potem zwiał nam sprzed nosa autobus. Potem pomyliłyśmy Żerań Fso z Żeraniem Wschodnim. Potem poszłyśmy sobie na kanapkę, rogalika i batona i doszłyśmy do wniosku, że tylko jeszcze wskoczymy na ul. Romantyczną. Po zaliczeniu Romantycznej kolejny autobusiarz zrobił nas w bambuko i zamknął drzwi tuż przed nosem. Przez to spóźniłyśmy się do kanciapy całe 20 minut.
Ale i tak warto było, to jasne. Dziękuję za wszystko
Olga
(Andrzelika, 12. miejsce)
|
|
Na górę |
|
 |
Marta
|
Zamieszczono: 09 mar 2009, 22:09 |
|
 |
mała srebrna |
 |
|
To jeszcze ja podziekuje jak nalezy.
SiP dla Organizatorow za kawal dobrej zabawy. Szczegolnie za Szmule, ktore na dlugo zostana w mojej pamieci;)
Byle do kolejnych zawodow!
|
|
Na górę |
|
 |